Uw garage voor alle onderhouds en reparatie werkzaamheden in Purmerend aan uw auto
06-426 44 552

industriegebied De Baanstee | Purmerend

|

Ma – Vrij 08:00 – 17:00  /  Za -Zo Gesloten

Top
Vervangen van Banden

Banden Service

a

06 425 44 552

Binnen een uur 4 nieuwe banden
Maak nu een afspraak

industriegebied De Koog, PURMEREND
Ma – Vrijdag van 8.00 – 17.00

 

Banden Wissel Vervangen Banden Wissel Vervangen
Nieuwe Banden Budget Garage Purmerend

Nieuwe Banden

Montage van nieuwe banden
vanaf € 19.95 per band

Lekke Band Budget Garage Purmerend

Lekke Band

Reparatie van een lekke Band.
Prijs € 29.95

Wiel Wissel Budget Garage Purmrend

Wiel Wissel

Tijd voor een Banden Wissel  van winter- naar zomerbanden en andersom.

Wiel Balanceren Budget Garage Purmerend

Balanceren

Trillend Stuur of stoel laat je banden balanceren

Wanneer Banden Vervangen?

b

De wettelijke minimale profieldiepte van een autoband (zowel zomer- als winterband) is 1,6 mm.

Budget Garage Purmerend adviseert om zomerbanden te vervangen zodra de profieldiepte onder de 2 mm komt.
Winterbanden verliezen hun onderscheidende eigenschappen bij een profieldiepte onder de 4 mm. Daarom is het verstandig om winterbanden te vervangen zodra de profieldiepte minder dan 4 mm is.

 

Andere redenen om je banden te vervangen

Naast de profieldiepte zijn er nog andere redenen die aangeven dat de autoband vervangen moet worden.

  • Een lekke band of een noodstop;
  • Tekenen van veroudering, zoals uitdroging;
  • Bij beschadigingen, zoals gaatjes, vouwen of stukken rubber die loslaten;
  • Als er abnormale slijtage te zien is. Zoals scheve slijtage, of juist in het midden van de autoband.

Banden vervangen al vanaf € 14.95 per band

Inclusief Balanceren en een nieuw ventiel

Slijtage Banden Purmerend

Maak een afspraak

Lekke Band

b

Bij een lek in het loopvlak van de band is een lekke band in circa driekwart van de gevallen nog te repareren. Als het lek zich op de rand van de band bevindt, is reparatie nagenoeg onmogelijk en zal de band vervangen moeten worden.

Een lekke band kan zowel via de binnenkant als de buitenkant van de band gerepareerd worden. Via de buitenkant hoeft de band niet gedemonteerd te worden; er wordt een prop in gedaan, die het gat afsluit. Het is echter een noodreparatie.

Via de binnenkant moet de band wél gedemonteerd worden en wordt er een soort parapluutje van de binnen- naar de buitenkant getrokken. Zo is het gat opgevuld, en aan de binnenkant zit het platte gedeelte wat er voor zorgt dat de prop er niet uit kan.

Deze reparatie van binnenuit word altijd aanbevolen omdat dit het veiligste is. Het kost echter meer tijd, waardoor er soms ook gekozen wordt voor een reparatie van buitenaf.

Een band mag sowieso nooit gerepareerd worden als het gat groter is dan 7 mm of wanneer de lekkage buiten het loopvlakgebied zit, bijvoorbeeld in de wang van de band, of net naast het profiel.

Te repareren loopvlak van de band

Banden Plakken al vanaf € 29.95 per band

Inclusief Balanceren en een nieuw ventiel

Lekke band reparatie met paraplu

Maak afspraak

Wiel Wisselen

b

Veel automobilisten hebben twee sets banden: zomer- en winterbanden en laten deze elk seizoen verwisselen. Elke band heeft weer andere eigenschappen, maar wat is precies het verschil?

De verschillen tussen zomer- en winterbanden zijn de samenstelling en het profiel. Een winterband is zo gemaakt dat deze met een lage temperatuur meer grip heeft en dus een kortere remweg. Dit heeft te maken met het soort rubber. Rubber heeft de eigenschap dat het harder wordt naarmate het kouder wordt. Ook de groeven (het profiel) van de band zorgen er voor dat er meer grip is op gladde wegen. Wanneer de temperatuur echter stijgt, zullen de zomerbanden weer in het voordeel zijn. Het is daarom verstandig om uw wielen te laten wisselen wanneer het seizoen veranderd. Wij verzorgen dit graag voor u. Het is zelfs mogelijk om uw zomer- of winterbanden bij ons op te slaan, zodat ze niet bij u thuis in de weg hoeven te staan.

4 Banden wisselen € 89.95

(duurt+/- 1 uur)

4 Wielen wisselen € 34.95

(duurt+/- 20 minuten)

Banden Wisselen Purmerend

Maak afspraak

Balanceren

b

Banden moeten gebalanceerd worden als ze net gemonteerd zijn en als ze opnieuw worden gemonteerd na een reparatie. Goed gebalanceerde banden zijn belangrijk voor je rijcomfort en een lange levensduur van de banden. Niet-gebalanceerde banden kunnen trillingen veroorzaken, resulteren in vermoeidheid van de bestuurder, voortijdige bandenslijtage en onnodige slijtage van de wielophanging van jouw auto.

Bij nieuwe banden of en bandenwissel balanceren wij jouw banden standaard, zodat de banden weer in balans met het wiel moeten worden gebracht.

Ook wanneer je stuur of stoel trilt tijdens het rijden dien je je banden te laten balanceren
Deze trillingen geven een onbalans aan en daarom moeten jouw banden opnieuw worden gebalanceerd.

Banden Balanceren € 19.95 per band

Prijs is reeds inbegrepen bij een Banden Wissel of Lekke Band

Maak Afspraak

Banden Vervangen Purmerend

Afspraak of Prijsopgave

b
Pagina 1 van 2
Kies uw werkzaamheden:

Nieuwe Banden

a
All Season Banden Budget Garage Purmerend

Alle Season Banden

All season banden zijn bedoeld voor gebruik in alle seizoenen. Deze 4 seizoensbanden zijn bijzonder praktisch, want je hoeft niet te wisselen tussen zomerbanden en winterbanden. Allseason banden leveren goede prestaties onder alle soorten weersomstandigheden. De banden zijn een echte allrounder op droge, natte en besneeuwde wegen.

Zomerbanden Budget Garage Purmerend

Zomer Banden

Als de temperatuur boven de 7 graden uitkomt, is het noodzakelijk om voor goede zomerbanden te kiezen. Deze banden zijn speciaal gemaakt voor warmere omstandigheden. Het innovatieve rubbermengsel en bandenprofiel zorgen ervoor dat de autobanden ook bij oplopende temperaturen vormvast blijven, waarmee een stabiele wegligging met een optimale grip wordt gegarandeerd.

Winter Banden Budget Garage Purmerend

Winter Banden

Winterbanden presteren niet alleen beter bij sneeuw dan andere banden. Ze presteren ook beter bij slecht weer zoals zware regenbuien, modder of juist smeltende sneeuw. Lagere temperaturen zorgen ervoor dat je all season banden anders reageren waardoor het invloed heeft op je rijveiligheid.Omdat winterbanden een aangepaste zachte rubbersamenstelling  in het profiel hebben, blijft de winterband ook bij nat en winters weer flexibel. Dit is belangrijk voor je grip op de weg, een kortere remweg en dus goed voor jouw veiligheid.

Run Flat Banden Budget Garage Purmeremd

Run Flat Banden

Runflat banden zorgen ervoor dat je bij een lekke band of klapband niet meer meteen je band hoeft te verwisselen langs de kant van de weg. De versterkte zijkant van de band is stevig genoeg om ongeveer 80km door te kunnen rijden als de lucht uit je band is. Bovendien kun je zo besparen op een reservewiel of thuiskomertje. Er zijn runflat zomerbanden, runflat winterbanden of runflat all-seasonbanden.

Altijd een Prijsopgave vooraf

Eenvoudig je afspraak inplannen

100% Tevredenheids Garantie